sábado, 13 de junio de 2015

Entrevista al @primerapedra @rac1: "Els lladres del temps i la productivitat"

Entrevista al programa La primera pedra de RAC1 amb Jordi Margarit sobre els lladres de temps digitals. A continuació podeu escoltar l'entrevista (16 minuts, en català) (el final de l'entrevista és brusc per tallar-se la comunicació via telèfon):


Us poso a continuació un resum extret del bloc del programa La primera pedra de RAC1:

J. Ojeda: “És clau distingir el que és una activitat de feina i el que és una activitat privada 13/06/2015


Aquest matí hem parlat amb en Jordi Ojeda, professor d’Economia a la Universitat de Barcelona per parlar de les interrupcions digitals a la feina.

Com hauríem de gestionar el temps a la feina? En primer lloc, el professor ens ha dit que és clau “distingir el que és una activitat de feina i el que és una activitat privada”.

A més, ha afegit: “ El presencialisme fa que durant el dia la gent troba normal fer coses durant la jornada laboral que no tenen res a veure amb la feina, perquè com ens queden moltes hores, això provoca una baixada de la productivitat”. El mòbil facilita aquesta falsa sensació de socialització ja que “ningú ens ha ensenyat a fer servir apps com el WhatsApp”.

El WhatsApp demana sincronia,  és a dir, necessitem que l’interlocutor ens faci cas,  i això vol dir que es fa un mal ús de l’eina, “li estem exigint a tothom respostes immediates, i això ens produeix angoixa”. Amb l’Internet passa el mateix, fins a un 80% del que mirem per Internet és inútil: “A Internet no podem fer zàpping, hi entres per cinc minuts i t’hi pots passar tres hores amb contingut que no serveix per res”.

Hi ha gent que a la feina recomana micro descansos, és a dir, treballar per blocs i fer pauses curtes, molt sovint. S’ha de ser molt disciplinat, i crear un hàbit: “ Això evita falta de concentració, ansietat i barreres emocionals”.
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario