viernes, 3 de junio de 2016

Inauguració de la #SetmanaDelsHoraris2016 @ReformaHoraria

Us deixo a continuació el comunicat del govern de la Generalitat extret d'aquest link.
Podeu veure el programa complet de la 3a Setmana dels Horaris aquí.

La Consellera Munté reafirma el "compromís" del Govern amb el procés d'implantació de la reforma horària per aconseguir uns horaris "més humans i més cívics"

A la reunió d'avui, s'ha formalitzat el relleu de Fabián Mohedano, que ha estat substituit per Esther Sánchez com a nova presidenta del consell.


  • Avui s’ha reunit el Consell Assessor per a la Reforma Horària, presidida per la Consellera de Presidència, i ha donat el tret de sortida a la “Setmana dels Horaris 2016” amb nombroses activitats per  “donar la màxima difusió a la reforma horària”.
  • El Consell també ha decidit posar en marxa les “taules quadrangulars”, un procés de concertació amb agents econòmics, socials, institucionals i experts del diferents sectors que hauran d’analitzar necessitats i mesures concretes a impulsar.

El Consell Assessor per a la Reforma Horària ha formalitzat avui el relleu de Fabián Mohedano per Esther Sánchez, al capdavant del Consell, en una reunió celebrada al Palau de la Generalitat i presidida per la Consellera de Presidència, Neus Munté. En el decurs de la sessió s’ha analitzat el treball que ha fet fins ara el Consell i també ha servit per donar el tret de sortida, per una banda, a la Setmana dels Horaris 2016, que se celebra del 6 al 10 de juny, amb activitats de tota mena i, per l’altra, al desenvolupament de la tercera fase del procés de reforma horària que s’ha de dur a terme al llarg d’aquest any.
 
La Consellera de Presidència ha volgut destacat la importància que té per al Govern aquest projecte de la Reforma Horària per “la necessitat de modificar uns horaris que s’han d’adaptar a les necessitats de les persones. Han de ser més humans i cívics”. És per això, que la consellera ha demanat la màxima implicació de tots els agents, tant econòmics com socials i institucionals en aquest gran projecte que ha de contribuir de forma important a millorar el benestar de la gent, augmentar la competitivitat de l’economia i generar una vida social de qualitat.
 
La Consellera de Presidència ha avançat que la aquesta tercera fase dels treballs compta amb “tres potes” prèvies a l’impuls final de la reforma: la llei de Reforma Horària, que s’haurà d’impulsar al Parlament de Catalunya; les “taules quadrangulars”, que serà un procés de concertació amb els agents socials, econòmics, institucionals i experts de 6 grans sectors que hauran d’analitzar necessitats i mesures concretes a impulsar; i, finalment, l’elaboració del Pacte Nacional per a la Reforma Horària.
 
Enguany la Setmana dels Horaris serà del 6 al 10 de juny, amb tot un seguit d’activitats destinades arreu del territori amb la voluntat de “continuar donant la màxima difusió al concepte de la reforma horària i les seves implicacions”, en paraules de Munté, i a donar a conèixer els avantatges econòmics, ambientals i socials de la reforma horària. La setmana començarà amb la presentació del “Diari de l’Iris. A 12 piulades de la Reforma Horària” i un dinar amb actors acceleradors a l’àmbit educatiu. I fins divendres 10, se succeiran per tot el país un seguit de jornades, cursos i conferències que tractaran temes com la influència de la reforma horària a les empreses, el desafiament dels Recursos Humans davant la reforma horària, o l’impacte d’aquesta en els comerços i els restaurants. A més, també s’ha programat la xerrada “Per què les dones volem la reforma horària?” i “Dorm bé, viuràs millor”, a càrrec del doctor Javier Albares, de la clínica del son del doctor Estivill. Durant tota la setmana, a més, la ciutat de Terrassa acollirà una exposició d’infografies i cartells de les propostes de la reforma horària.
 
Esther Sánchez, en la seva primera intervenció com a nova presidenta del Consell Assessor per a la Reforma Horària, ha afirmat assumir “amb molt de respecte” el càrrec que fins a dia d’avui ocupava Fabián Mohedano. Sánchez ha fet balanç de la primera fase de posada en marxa i sensibilització, i ha donat el tret de sortida a les activitats més imminents “on hem  de començar a fer les coses, executar-les des de diferents nivells i implicar a tothom”.
 
La presidenta del Consell també ha aprofitat per recordar que la voluntat d’aquesta iniciativa “és perquè la gent disposi de temps per exercir els drets que considerem pilars d’una societat democràtica i participativa”. “Només hi hem de guanyar”, ha assegurat.
 
El Consell Assessor va ser creat pel Govern el passat 14 de juliol per avançar en la implantació d’uns horaris més racionals i beneficiosos per als ciutadans, les empreses i les institucions. L’objectiu és contribuir de forma important a la millora del benestar de la població, augmentar la competitivitat de l’economia i generar una vida social de qualitat.
 
El Govern està compromès des del seu inici amb la “Iniciativa per a la Reforma Horària”, impulsada per la plataforma de la societat civil “Ara és l’Hora” que aposta per implantar un canvi en els horaris i la seva homologació amb la resta de països del nostre entorn. Aquest compromís es va concretar l’any 2014 en la creació d’un grup de treball interdepartamental i l’encàrrec  al Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) d’un dictamen de fonamentació sobre la transició cap a la reforma horària.


No hay comentarios:

Publicar un comentario