domingo, 31 de octubre de 2021

Entrevista en el programa "Fet a mida" sobre el cambio de hora de verano a invierno

 


Entrevista realizada por Pere Puig en el programa 101 de "Fet a mida" de La xarxa de televisiones locales, con motivo del cambio de hora de verano a invierno el 31 de octubre de 2021.

Entrevista en catalán, de 26 minutos, realizada el jueves 28 de octubre de 2021 a las 16:45h, programa presentado por Pere Puig y Vanessa Raja. Podéis ver el programa completo aquí, o solo la entrevista completa en youtube aquí:


lunes, 11 de octubre de 2021

Conferència plenària "Les xarxes socials, la cibernètica i l'investigador"

Participació a la 14ª edició dels Debats de Recerca organitzat pel Govern d'Andorra i la Societat Andorrana de Ciències (SAC):

18.20 h Conferència plenària. 

Les xarxes socials, la cibernètica i l’investigador en temps de pandèmia

Dr. Jordi Ojeda i Rodríguez, doctor en enginyeria industrial i professor del Departament d’Empresa de la Universitat de Barcelona

Dilluns 18 d'octubre a les 18:20 a la Sala d’actes de MoraBanc, Av. Meritxell, 96, Andorra la Vella


Us deixo a continuació el link a la nota de premsa del govern andorrà i el programa complet de l'acte:

https://www.govern.ad/educacio-i-ensenyament-superior/item/13373-els-debats-de-recerca-2021-se-centraran-en-la-tecnologia-i-la-investigacio-cientifica

http://www.sac.ad/?tribe_events=debats-de-recerca-3

https://www.agenda.ad/activitat/andorra-la-vella/conferencies/14ns-debats-de-recerca-les-noves-tecnologies-i-la-investigacio-cientifica

Els Debats de recerca 2021 se centraran en la tecnologia i la investigació científica

Els catorzens Debats de recerca, organitzats conjuntament pel Govern i la Societat Andorrana de Ciències (SAC), es duran a terme els dies 18 i 19 d’octubre del 2021 i tindran enguany com a títol “ “Les noves tecnologies i la investigació científica”.

Així, el principal objectiu d’aquest esdeveniment és difondre la recerca relacionada amb el Principat i realitzada per investigadors del país o altres científics experts, i crear un fòrum en què es reflexioni sobre l’estat de la recerca al Principat.

D’aquesta manera, la matèria escollida en aquesta edició són les noves tecnologies i el seu ús dins d’una varietat d’àmbits de recerca. El primer dia s’oferirà una conferència plenària, que enguany anirà a càrrec del doctor Jordi Ojeda i que abordarà el tema de les xarxes socials, la cibernètica i la investigació durant la pandèmia. Després hi haurà dues ponències breus de 20 minuts cadascuna a càrrec de Virgínia Larraz –“l’ús de les tecnologies en l’àmbit educatiu”– i Ferran Gras –“rehabilitació avançada d’una canonada d’aigua potable mitjançant materials compostos”–.

El dimarts 19 d’octubre hi haurà més ponències presencials: Laura Trapero i Marc Pons –“l’ús i el potencial de les tecnologies emergents en el camp de la meteorologia i la climatologia”–, Guillem Martín –“´l’òptica com a mitjà d’obtenció de dades meteorològiques”–, Cerni Escalé –“increment de l’eficàcia legislativa a Andorra mitjançant tecnologies d’intel·ligència col·lectiva” i Eva Baillès –“mindfulness, realitat virtual i càncer. Què en podem dir?”–.

Es presentaran, també, dues ponències escrites: la de Francesc Garcia –“credencials anònimes enllaçables: com aplicar la identitat autogestionada a les votacions electròniques amb Blockchain i Smart Contracts”– i de Winona Oliveros –“caracterització epigenètica dels cholangiocarcinomes”–.