martes, 27 de noviembre de 2012

Participación en la 32ª Jornada Anual de la @APDOasociacion

TRIGESIMA SEGUNDA JORNADA ANUAL APDO

Participación en la XXXII Jornada con la ponencia "Casos de gestión flexible del horario laboral como instrumento para salir de la crisis".

Éste año está dedicada a desarrollar el tema de la “Innovación, Transformación y Oportunidades (ITO)”, en colaboración con ACIP.

En la Jornada también participarán algunos empresarios de la ciudad de El Prat, así como otros ponentes, expertos en innovación, transformación y oportunidades.


Fecha: 30 de noviembre de 2012
Lugar: Hotel Ciutat del Prat. Av. Remolar, 46. 08820, Prat de Llobregart, Barcelona (ver mapa).
Hora de inicio: 9 h.
Organiza: APDO en colaboración con ACIP.

El objetivo de dicha Jornada es conocer y profundizar en experiencias empresariales de éxito en tiempo de crisis, formulando conclusiones y recomendaciones aplicables tanto para el mundo empresarial como para la sociedad en general.

Por limitación del aforo y el tipo de evento se necesita confirmación de RESERVA de asistencia
al e-mail:
apdo@apdo.org

Más información en la web de la APDO: www.apdo.org

A continuación el programa de la Jornada:


viernes, 9 de noviembre de 2012

Proyecto "Módulo de generación de 100kVA para embarcaciones de trabajo"

Hoy viernes 9 de noviembre de 2012 a las 16.00, presentación del proyecto final de carrera: 

Disseny i posta a punt
del
mòdul de generació d’una planta prototip
de 100
kVA per a embarcacions de treball

Autors:
Mònica Solé, Facultat de Nàutica de Barcelona (UPC)
Jordi Ojeda , director del projecte.

Resum

L’objectiu d’aquest projecte és dissenyar el mòdul de generació d’una instal·lació elèctrica prototip de 100 kVA per a embarcacions de treball, formada per dos generadors elèctrics. Cada generador està constituït per un motor tèrmic terrestre de 42 kW, el qual requereix una adaptació per a poder treballar com a generador elèctric en un vaixell, acoblat a un alternador de 50 kVA.


La instal·lació està preparada per a operar amb els dos generadors treballant en paral·lel, és a dir, repartint la càrrega; per la qual cosa s’han d’adaptar tant el motor tèrmic com l’alternador. L’operativa de la planta i, d’aquesta forma, el nombre d’equips en funcionament depèn de la demanda dels consumidors de la xarxa de a bord en cada moment. 


Aquesta gestió de la càrrega es realitza mitjançant dos controladors que, a més d’aquesta funció, tenen l’objectiu de protegir el motor i el generador, i realitzar el sincronisme dels grups.
 

Amb aquesta instal·lació es pretén, mitjançant la gestió de càrrega esmentada, optimitzar l’operativa de la planta i l’eficiència energètica. Per tal d’obtenir el màxim rendiment del motor tèrmic i l’alternador, aconseguint que els equips treballin a prop de la seva potència nominal. Aquesta optimització respecte una instal·lació constituïda únicament per un generador elèctric de 100 kVA, suposa alhora una major seguretat de generació per a l’embarcació.

El projecte es divideix en cinc seccions. La primera secció recull l’estudi de la implementació de la planta projectada. A partir del tipus d’embarcació en la qual es podria instal·lar una planta amb uns equips consumidors bàsics compatibles amb la potència de generació projectada. I per altra banda, s’ha realitzat una recerca i un anàlisi de la normativa referent a les instal·lacions elèctriques d’aquest tipus de vaixells.


En la segona secció es descriu el disseny i muntatge de la instal·lació, tenint en compte l’esquema elèctric proposat, les modificacions a realitzar en el motor tèrmic, les modificacions a dur a terme en l’alternador i l’elecció i programació del quadre de control. Finalment la unió del grup electrogen i la preparació d’aquest per a l’operativa en paral·lel.


En la tercera secció es relacionen la instal·lació dels equips en el vaixell, la revisió prèvia a l’arrencada i la posta a punt de la planta. I pel que respecta a la quarta secció, s’avaluen els aspectes ambientals per a l’eficiència energètica i d’operativa de la planta, tot comparant-ho amb una planta elèctrica constituïda per un generador.

 
Fecha
Viernes 9 de Noviembre de 2012, 16:00 h
 

Lugar
Sala de Juntas de la Facultat de Nàutica de Barcelona.
Pla de Palau 18, Barcelona.



martes, 6 de noviembre de 2012

Artículo "Social Networks and Performance in Distributed Learning Communities" en revista indexada

Artículo científico en revista indexada Educational Technology & Society, referencia:


Cadima, R., Ojeda, J., & Monguet, J. M. (2012). Social Networks and Performance in Distributed Learning Communities. Educational Technology & Society, 15 (4), 296–304.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Social Networks and Performance in Distributed Learning Communities
Rita Cadima, Jordi Ojeda and Josep M. Monguet

ABSTRACT
Social networks play an essential role in learning environments as a key channel for knowledge sharing and students’ support. In distributed learning communities, knowledge sharing does not occur as spontaneously as when a working group shares the same physical space; knowledge sharing depends even more on student informal connections. In this study we analyse two distributed learning communities’ social networks in order to understand how characteristics of the social structure can enhance students’ success and performance. We used a monitoring system for social network data gathering. Results from correlation analyses showed that students’ social network characteristics are related to their performance.

Keywords
Social networks, Social capital, Knowledge sharing, Distributed learning communities
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
El artículo es uno de los resultados de la tesis de Rita Cadima dirigida por los profesores Monguet y Ojeda, podéis ver más información aquí.
Revista y artículo completo en http://www.ifets.info/ en Current Issue, a continuación el pdf del artículo: