martes, 14 de junio de 2016

Xerrada "Reptes i oportunitats de la @ReformaHorària a Catalunya" organitza @AjPolinya amb @javisilvap

Dijous, 16 de juny
Conferència de Jordi Ojeda a Polinyà

"Reptes i oportunitats de la Reforma Horària a Catalunya"

Organitza: Ajuntament de Polinyà
Lloc: Sala Polivalent de El Roure, C/ Balmes 10, Polinyà, 18:30h-20:00h



viernes, 10 de junio de 2016

Selección de artículos y entrevistas sobre gestión racional del tiempo @ReformaHoraria #SetmanaDelsHoraris

Con motivo de la celebración de la III Setmana dels Horaris del 6 al 10 de junio, he tenido la oportunidad de realizar varios cursos, conferencias y entrevistas en diferentes lugares. Varias personas me han pedido más información sobre el tema así que he decidido preparar esta entrada del blog con una selección de artículos, libros y entrevistas en prensa. Solo pondré una selección reducida de lo que puede ser más interesante para un público generalista (no hay nada de matemáticas) y todo está accesible de forma gratuita.

Empecé a investigar en el tema de la organización flexible del tiempo de trabajo a mediados de los noventa, la tesis doctoral la realicé entre 1999 y 2003 (aunque por un tema personal la defendí en 2004, por cierto, el tema personal está ahora en el cole), la empresa Rational Time se creó en 2007, el proyecto Temps+Social lo puse en marcha por primera vez en 2009 y participé en la gestación de la Iniciativa per a la Reforma Horària durante todo el año 2013... y hasta ahora.

En 2010 fui el primero en acuñar el término Horarios 2.0, también en diseñar una de las primeras aplicaciones colaborativas en la nube para gestionar el horario, y el primero en utilizar el concepto de la pirámide del tiempo para explicar el carácter sistémico del tiempo.

Espero que os ayude esta recopilación, quedo a vuestra disposición para cualquier duda. Tenéis mi perfil de linkedin en https://es.linkedin.com/in/jordiojeda

SELECCIÓN DE ARTÍCULOS

Ojeda, J. (2016). Cinema per a una reforma horària. Revista El Cinèfil.cat. Publicat el 9 de juny de 2016.

Ojeda, J. (2016). ¿No dormir es un premio?. El Punt Avui. Publicado el 22 de abril de 2016.

Ojeda, J. (2016). No dormir és un premi?. El Punt Avui. Publicat el 22 de abril de 2016.

Ojeda, J. (2015). Racionalización del horario laboral. Revista Cataluña Económica, 529, p. 49-51.

Ojeda, J. (2014). ¿Por qué no tengo tiempo para nada?. El Periódico. Publicado el 23 de septiembre de 2014.

Ojeda, J. (2014). Per què no tinc temps per a res?. El Periódico. Publicat el 23 de setembre de 2014.

Ojeda, J. (2014). La gestió flexible dels horaris com a impulsor de competitivitat. Butlletí electrònic aeQual n.13 del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Publicat el 15 de setembre de 2014.

Ojeda, J. (2011). La gestió de l'horari en una PIME o com evitar els costos invisibles. Revista UEA Magazine, 24, pp 32-33.

Ojeda, J. (2011). La flexibilidad horaria como solución a la crisis. Semanari L'Econòmic. Publicado el 15 de enero de 2011.

Ojeda, J. (2011). La flexibilitat horària com a solució a la crisi. Semanari L'Econòmic. Publicat el 15 de enero de 2011.

Ojeda, J. (2010). HORARIOS 2.0: ADAPTARSE O PAGAR. Un nuevo paradigma en la gestión de los horarios laborales. Observatorio de Recursos Humanos y Relaciones Laborales, 52, pp 58-60.

Ojeda, J. (2010). Horarios 2.0: Un nuevo paradigma en la gestión de los horarios laborales. Revista tecnonews, publicado el 24 de noviembre de 2010.


LIBROS

Albert Corominas, Anna M. Coves, Amaia Lusa, Jordi Ojeda, Rafael Pastor (2009). Organització del temps de treball, competitivitat i qualitat de vida. Ajuntament de Barcelona (Colección Dosiers del tiempo, 7). (ISSN: 2013-4150, DL: B-17.377-2009, Páginas: 1-75).

Albert Corominas, Anna M. Coves, Amaia Lusa, Jordi Ojeda, Rafael Pastor (2009). Organización del tiempo de trabajo, competitividad y calidad de vida. Ajuntament de Barcelona (Colección Dosiers del tiempo, 7). (ISSN: 2013-4150, DL: B-17.377-2009, Páginas: 1-75).

Albert Corominas, Anna M. Coves, Amaia Lusa, Jordi Ojeda, Rafael Pastor (2009). Organisation of working time, competitivity and quality of life. Ajuntament de Barcelona (Colección Dosiers del tiempo, 7). (ISSN: 2013-4150, DL: B-17.377-2009, Páginas: 1-75). 


SELECCIÓN DE ENTREVISTAS EN PRENSA

"Som el país europeu que dorm menys". Revista Theknos, 191, edita Col·legi d'enginyers graduats i enginyers tècnics industrials de Barcelona. Entrevista publicada el març de 2015.

"Tendemos hacia horarios distintos para cada trabajador". Diario Levante - El Mercatil Valenciano. Entrevista publicada el 27 de marzo de 2011.

"Tendim a una societat amb horaris individualitzats per a cada treballador". Diari de Girona. Entrevista publicada el 12 de març de 2011.

"Gestionamos los horarios laborales como hace 50 años". Diari de Tarragona. Entrevista publicada el 25 d'octubre de 2010.

"Treballar més hores no vol dir ser més productiu" . El Periòdic d'Andorra. Entrevista publicada el 16 de juny de 2010.

"Trabajar más horas no quiere decir ser más productivo" . El Periòdic d'Andorra. Entrevista publicada el 16 de junio de 2010.





jueves, 9 de junio de 2016

Article "Cinema per a una @ReformaHoraria" a la revista @ElCinefilCat #SetmanaDelsHoraris

Cinema per a una reforma horària

Col·laboració a la nova revista virtual "El Cinèfil, la revista de cinema en xarxa i en català" (i gratuïta).

En aquest text associo pel·lícules que tenen relació amb alguns aspectes que estic explicant en diferents xerrades coincidint amb la Setmana dels Horaris, organitzat per la Iniciativa per a la Reforma Horària. A l'article en parlo sobre el fus horari, l'horari dels àpats, el presencialisme a la feina i la necessitat d'impulsar una nova cultura del temps.

Teniu l'article al següent enllaç:
http://elcinefil.cat/2016/06/08/cinema-per-a-una-reforma-horaria/

Us animo a que seguiu la revista a les xarxes socials:

twitter         https://twitter.com/ElCinefilCat
i facebook   https://www.facebook.com/elcinefil/
http://elcinefil.cat/


miércoles, 8 de junio de 2016

Recordatori "Reptes i oportunitats de la Reforma Horària a Catalunya" avui a #Matadepera @ReformaHoraria @ERCMatadepera

Avui a Matadepera dins de la III Setmana dels horaris, organitza ERC Matadepera

Dimecres, 8 de juny
Conferència de Jordi Ojeda a Matadepera

"Reptes i oportunitats de la Reforma Horària a Catalunya"

Lloc: Casal de Cultura de Matadepera, Matadepera, 19:30h-21:00h

us poso de nou l'entrevista realitzada la setmana passada a Matadepera Ràdio Notícies, podeu escoltar-la a continuació:


Idioma català, durada 23 minuts.
Dades del programa: dijous 2 de juny de 2016 de 20:35 a 21:00h. Dirigit i presentat per Albert Beorlegui.



martes, 7 de junio de 2016

Article "La gestió de l'horari flexible en una PIME" @UEAnoia @ReformaHoraria


Ahir dilluns 6 de juny vaig impartir la ponència "Com pot influir la reforma horària a les empreses" a Igualada, organitzada per la Comissió per a la Reforma Horària creada per la UEA i Igualada Comerç, en el marc de la Setmana dels Horaris a Catalunya. Durant l'acte van ser força interessants les intervencions dels assistents, en especial de les tres persones convidades al debat: en Toni Castillo, del comerç Tres Unces; en Xavier Carles, gerent de Grup Carles; i la Sònia Farran, de Kan Bakus.

Aprofito per a recuperar l'article que es va publicar en el número 24 (el maig de 2011) de la revista UEA Magazine de la Unió Empresarial de l'Anoia, l'article tenia el següent el títol, que malgrat el pas dels anys, contínua sent molt vigent:

“La gestió de l’horari flexible en una PIME 
o com evitar els costos invisibles”

Podeu llegir l'article en el següent enllaç.

Es pot referenciar l'article amb el següent text:

Ojeda, J. (2011). La gestió de l'horari en una PIME o com evitar els costos invisibles. Revista UEA Magazine, 24, pp 32-33.



viernes, 3 de junio de 2016

Inauguració de la #SetmanaDelsHoraris2016 @ReformaHoraria

Us deixo a continuació el comunicat del govern de la Generalitat extret d'aquest link.
Podeu veure el programa complet de la 3a Setmana dels Horaris aquí.

La Consellera Munté reafirma el "compromís" del Govern amb el procés d'implantació de la reforma horària per aconseguir uns horaris "més humans i més cívics"

A la reunió d'avui, s'ha formalitzat el relleu de Fabián Mohedano, que ha estat substituit per Esther Sánchez com a nova presidenta del consell.


  • Avui s’ha reunit el Consell Assessor per a la Reforma Horària, presidida per la Consellera de Presidència, i ha donat el tret de sortida a la “Setmana dels Horaris 2016” amb nombroses activitats per  “donar la màxima difusió a la reforma horària”.
  • El Consell també ha decidit posar en marxa les “taules quadrangulars”, un procés de concertació amb agents econòmics, socials, institucionals i experts del diferents sectors que hauran d’analitzar necessitats i mesures concretes a impulsar.

El Consell Assessor per a la Reforma Horària ha formalitzat avui el relleu de Fabián Mohedano per Esther Sánchez, al capdavant del Consell, en una reunió celebrada al Palau de la Generalitat i presidida per la Consellera de Presidència, Neus Munté. En el decurs de la sessió s’ha analitzat el treball que ha fet fins ara el Consell i també ha servit per donar el tret de sortida, per una banda, a la Setmana dels Horaris 2016, que se celebra del 6 al 10 de juny, amb activitats de tota mena i, per l’altra, al desenvolupament de la tercera fase del procés de reforma horària que s’ha de dur a terme al llarg d’aquest any.
 
La Consellera de Presidència ha volgut destacat la importància que té per al Govern aquest projecte de la Reforma Horària per “la necessitat de modificar uns horaris que s’han d’adaptar a les necessitats de les persones. Han de ser més humans i cívics”. És per això, que la consellera ha demanat la màxima implicació de tots els agents, tant econòmics com socials i institucionals en aquest gran projecte que ha de contribuir de forma important a millorar el benestar de la gent, augmentar la competitivitat de l’economia i generar una vida social de qualitat.
 
La Consellera de Presidència ha avançat que la aquesta tercera fase dels treballs compta amb “tres potes” prèvies a l’impuls final de la reforma: la llei de Reforma Horària, que s’haurà d’impulsar al Parlament de Catalunya; les “taules quadrangulars”, que serà un procés de concertació amb els agents socials, econòmics, institucionals i experts de 6 grans sectors que hauran d’analitzar necessitats i mesures concretes a impulsar; i, finalment, l’elaboració del Pacte Nacional per a la Reforma Horària.
 
Enguany la Setmana dels Horaris serà del 6 al 10 de juny, amb tot un seguit d’activitats destinades arreu del territori amb la voluntat de “continuar donant la màxima difusió al concepte de la reforma horària i les seves implicacions”, en paraules de Munté, i a donar a conèixer els avantatges econòmics, ambientals i socials de la reforma horària. La setmana començarà amb la presentació del “Diari de l’Iris. A 12 piulades de la Reforma Horària” i un dinar amb actors acceleradors a l’àmbit educatiu. I fins divendres 10, se succeiran per tot el país un seguit de jornades, cursos i conferències que tractaran temes com la influència de la reforma horària a les empreses, el desafiament dels Recursos Humans davant la reforma horària, o l’impacte d’aquesta en els comerços i els restaurants. A més, també s’ha programat la xerrada “Per què les dones volem la reforma horària?” i “Dorm bé, viuràs millor”, a càrrec del doctor Javier Albares, de la clínica del son del doctor Estivill. Durant tota la setmana, a més, la ciutat de Terrassa acollirà una exposició d’infografies i cartells de les propostes de la reforma horària.
 
Esther Sánchez, en la seva primera intervenció com a nova presidenta del Consell Assessor per a la Reforma Horària, ha afirmat assumir “amb molt de respecte” el càrrec que fins a dia d’avui ocupava Fabián Mohedano. Sánchez ha fet balanç de la primera fase de posada en marxa i sensibilització, i ha donat el tret de sortida a les activitats més imminents “on hem  de començar a fer les coses, executar-les des de diferents nivells i implicar a tothom”.
 
La presidenta del Consell també ha aprofitat per recordar que la voluntat d’aquesta iniciativa “és perquè la gent disposi de temps per exercir els drets que considerem pilars d’una societat democràtica i participativa”. “Només hi hem de guanyar”, ha assegurat.
 
El Consell Assessor va ser creat pel Govern el passat 14 de juliol per avançar en la implantació d’uns horaris més racionals i beneficiosos per als ciutadans, les empreses i les institucions. L’objectiu és contribuir de forma important a la millora del benestar de la població, augmentar la competitivitat de l’economia i generar una vida social de qualitat.
 
El Govern està compromès des del seu inici amb la “Iniciativa per a la Reforma Horària”, impulsada per la plataforma de la societat civil “Ara és l’Hora” que aposta per implantar un canvi en els horaris i la seva homologació amb la resta de països del nostre entorn. Aquest compromís es va concretar l’any 2014 en la creació d’un grup de treball interdepartamental i l’encàrrec  al Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) d’un dictamen de fonamentació sobre la transició cap a la reforma horària.


Entrevista a @MatadeperaRadio Noticies amb motiu de la #SetmanaDelsHoraris2016 @ReformaHoraria

Amb motiu de la xerrada que faré el proper dimecres 8 de juny a les 19:30h a Matadepera, l'Albert Beorlegui em va entrevistar a les notícies de MatadeperaRadio, podeu escoltar-la a continuació:


Idioma català, durada 23 minuts.

Dades del programa: dijous 2 de juny de 2016 de 20:35 a 21:00h. Dirigit i presentat per Albert Beorlegui.

A continuació la informació de la xerrada de la propera setmana:

19:30 Conferència sobre la reforma horària a Catalunya

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya ha organitzat per al proper dimecres 8 de juny a 2/4 de 8 del vespre i a la Sala d'Actes del Casal de Cultura, una conferència oberta a tothom amb el títol "Reptes i oportunitats de la reforma horària a Catalunya".

La reforma horària a Catalunya té un impacte sobre els horaris de la societat, els horaris laborals i la cultura de gestió horària de les persones. A la xerrada es presentaran els diferents aspectes que intervenen en el procés de tenir i gestionar uns horaris racionals.

Jordi Ojeda és professor del Departament d'Empresa de la Universitat de Barcelona, director de l'empresa Rational Time. És membre fundador de la iniciativa Reforma Horaria.




miércoles, 1 de junio de 2016

"Cap a un nou paradigma en la gestió dels horaris" @elmasnou_cat @ReformaHoraria

Dimarts, 7 de juny de 2016  -  18.30 h

Com gestionar eficientment els horaris laborals i guanyar en qualitat de vida i conciliació
Cap a un nou paradigma en la gestió dels horaris

Ponència de Jordi Ojeda amb motiu de la Setmana dels Horaris, organitzada per la Iniciativa Reforma Horària.

La reforma horària a catalunya té un impacte sobre els horaris de la societat, els horaris laborals i la cultura de gestió horària de les persones. A la xerrada es presentaran els diferents aspectes que intervenen en el procés de tenir i gestionar uns horaris racionals.

Jordi Ojeda és professor de la Universitat de Barcelona, director de l'empresa Rational Time. És membre fundador de la iniciativa Reforma Horaria.

Lloc: Biblioteca Pública Joan Coromines (sala polivalent)
Ho organitza: Ajuntament del Masnou
Tipus d'acte: Conferència
Dia i hora: Dimarts, 7 de juny de 18:30 a 20:00h

Més informació a la pàgina de l'Ajuntament del Masnou:



"Com pot influir la reforma horària a les empreses" dilluns a @UEAnoia @ReformaHoraria

UEA - Unió Empresarial de l'Anoia

La Comissió per a la Reforma Horària creada per la UEA i Igualada Comerç, organitzen en el marc de la Setmana dels Horaris a Catalunya (del 6 al 10 de juny), la ponència:

"Com pot influir la reforma horària a les empreses"

Anirà a càrrec de Jordi Ojeda, membre de la Iniciativa per a la Reforma Horària i expert en la racionalització del temps. Director de Rational Time.

Després s'obrirà un debat on, a més del públic assistent, hi participarà:

- Toni Castillo, del comerç Tres Unces
- Xavier Carles, gerent de Grup Carles
- Sonia Farran, de Kan Bakus

  • Dia:    dilluns 6 de juny
  • Hora:  de 17h a 18:30h
  • Lloc:   Biblioteca Central d'Igualada
Més informació a la web:
http://www.uea.cat/articles-mostra-2983-cat-conferyncia_i_debat_sobre_com_pot_influir_la_reforma_horyria_a_les_empreses.htm



Curs "Gestió eficaç del temps" gratuït pels autònoms @ReformaHoraria

Curs "Gestió eficaç del temps"

Imparteix: Jordi Ojeda
Organitza: La Càtedra d’Emprenedoria-UB i el Laboratori Docent de Creativitat i Projectes Empresarials Innovadors de la UB dins del programa Consolida't

Dijous i divendres, 2 i 3 de juny
Durada: 5h
Lloc: Facultat d'Economia i Empresa, Avda. Diagonal 692, Barcelona, 15:00h-17:30h

Curs gratuït pels autònoms

Per a inscripcions i més informació consulteu la web: