miércoles, 20 de febrero de 2019

Taula rodona: "Robots famosos i socials: el debat ètic i social de la robòtica al cinema, una realitat cap al futur"


DIJOUS 28 DE FEBRER - COSMOCAIXA

19h Diàleg humans i màquines (representació teatralitzada)

19’30h Robots famosos i socials: el debat ètic i social de la robòtica al cinema una realitat cap al futur. 

Sandra Àlvaro (Artista i Doctora en Filosofia), Jordi Ojeda (Doctor enginyer Industrial Especialista en cinema de ciència Ficció)

Entrada gratuïta. Més informació i inscripcions al web

https://socialrobotica.blogspot.com/2019/02/robots-famosos-i-socials-el-debat-etic.html

 Robots famosos i socials

El debat ètic i social de la robòtica al cinema una realitat cap al futur. El cinema de ciència ficció sempre ha plantejat debats futurs sobre com evolucionarà la tecnologia i quin ús en farem. En el cas de la Robòtica el debat incorpora la “personalitat de la tecnologia” projectem en els robots una personalitat amb capacitat de decisió. Podrem estimar un robot ? Els robots poden tenir empatia ? la lleialtat d’un robot està per sobre de les seves decisions ètiques ? En tindrà de decisions ètiques ? Quin ús farem dels robots ? Què hi diu el cinema de ciència ficció avui ?

Sandra Àlvaro (Artista i Doctora en Filosofia), Jordi Ojeda (Especialista en cinema de ciència Ficció)

Doctora europea en filosofia i artista. Treball de recerca sobre la definició de la situació postdigital contemporània, la incidència de les noves tecnologies en el coneixement i la societat. Professora de nous processos organitzatius en les industries culturals i creatives.

Doctor enginyer industrial, professor de la Universitat de Barcelona, Dirigeix un projecte de divulgació de la ciència emprant els còmics, la literatura de ciència ficció i el cinema fantàstic com instruments pedagògics.


domingo, 3 de febrero de 2019

Participació a la trobada "Treballar a la ciutat del segle XXI. Quan treballarem?" #LaMetro


7a Edició de la Metropolitana #LaMetro
Treballar en la ciutat del segle XXI: Quan treballarem?
Activitat organitzada dins del MOBILE WORLD CAPITAL

Esther Sánchez
Jordi Ojeda

Divendres 15 de febrer de 2019 a les 12:00h
Centre Cultural i Recreatiu l'Avenç 
Carrer d'Àngel Guimerà, 27, 
08950, Esplugues de Llobregat

Nota de premsa dels organitzadors

https://pemb.cat/ca/agenda/actos_pemb/la_metropolitana_tertulia_amb_espuma_treballar_a_la_ciutat_del_segle_xxi_quan_treballarem/208/

El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona  us convida el proper divendres 15 de febrer al migdia a un aperitiu i una cervesa artesana per debatre sobre l'impacte dels canvis en l'organització del temps de treball en les empreses i les persones, en la perspectiva dels nous models de treball.
I és que aquest 2019 seguim amb el cicle de #La Metro “Treballar a la ciutat del segle XXI”. Però em comptes de fer-ho a la tarda, com era l'habitual, nosaltres també fem un canvi horari com la temàtica demana i us oferim un vermut. Ja hem parlat sobre On treballarem?Com treballarem? i Qui treballarà? Ara ens preguntem Quan treballarem?  
Al voltant d'aquesta pregunta, ens sorgeixen de moltes altres: tenim major o menor control del nostre temps que fa 20 anys? Com afecten les tecnologies a l'organització del temps de treball en les empreses? La tecnologia ens fa o ens farà treballar menys o més hores? Seguirà existint allò que anomenem “jornada laboral”? Com podem preservar la vida personal, familiar i social de les interferències laborals?
El debat estarà presentat pel coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet i moderat per la sociòloga Carla Montané. Ens acompanyaran dues persones expertes en la matèria, Esther Sánchez, presidenta del Consell Assessor per a la Reforma Horària i Jordi Ojeda, professor de la UB i soci fundador i CEO de l'empresa Rational Time S.L. especialitzada en l'assessorament, consultoria i formació a l'àmbit de l'organització flexible del temps de treball i la gestió racional del temps per a millorar la productivitat. 
Com acostumem a fer en aquestes trobades informals, acompanyarem el debat amb una cervesa artesana per amenitzar el debat i conèixer un projecte d'àmbit local, en aquest cas Cervesa Cornèlia, i ens la presentarà el seu responsable Oriol Guitart.
Aquesta edició de #LaMetro forma part de les activitats programades en col·laboració amb la Mobile World Capital. És fruit d'un acord per portar activitats de la Mobile Week Barcelona a diverses localitats metropolitanes, que enguany agrupa els seus continguts al voltant del concepte “La nostra senzilla relació amb la tecnologia”.
Quan treballarem? vol respondre a preguntes com: tenim major o menor control del nostre temps que fa 20 anys? Com afecten les tecnologies a l'organització del temps de treball en les empreses? La tecnologia ens fa o ens farà treballar menys o més hores? Seguirà existint allò que anomenem “jornada laboral”? Com podem preservar la vida personal, familiar i social de les interferències laborals?