martes, 27 de diciembre de 2016

Audio de la conferència: “Com pot influir la Reforma Horària en les empreses?”


Audio de la conferència: “Com pot influir la Reforma Horària en les empreses?”
A càrrec de Jordi Ojeda Rodríguez, doctor enginyer industrial. Professor de la Universitat de Barcelona i director de Rational Time. Presenta l’acte Daniel Rubio, Regidor de Medi Ambient i Ocupació de l'Ajuntament de Reus.

Podeu descarregar l'audio directament aquí o ho podeu escoltar en streaming a continuació:


martes, 13 de diciembre de 2016

Entrevista sobre la @ReformaHoraria en @labruixola_cat amb @robert_calvo @OndaCero_cat


El 13 de desembre de 2016, entrevista a Jordi Ojeda, director de Rational Time, Fabián Mohedano, promotor de la iniciativa Reforma Horària i Alba García de CCOO, van ser entrevistats en el programa La Bruixula d'Onda Cero, presentat per Robert Calvo.

El tema sobre el qual van conversar va ser les propostes de la iniciativa de Refoma Horària i el seu impacte sobre l'horari laboral.

A continuació podeu escoltar l'entrevista (30 minuts, en català):


També està disponible a la web del programa 'La Brúixola' d'Onda Cero Catalunya.



miércoles, 30 de noviembre de 2016

Entrevista al programa "8 al día" amb Josep Cuni sobre la setmana de ponts del desembre de 2016


Participació en el programa "8 al día" de 8TV el passat 30 e novembre de 2016 amb motiu de la setmana dels ponts de desembre, us deixo el vídeo (12 minuts de durada) i la informació dels participants entrevistats per Josep Cuní:


martes, 22 de noviembre de 2016

Conferència "@ReformaHoraria i organització industrial" @Bibliomil Sant Cugat

Conferència 

Aproximació al coneixement i la recerca científica: 
reforma horària i organització industrial a Catalunya

Dimecres 23 de novembre a les 19h

Organitza:
Biblioteca Volpelleres. Miquel Batllori

Adreça:
C/ Pau Muñoz i Castanyer, 3 – 5.
08174 Sant Cugat del Vallès




viernes, 4 de noviembre de 2016

Conferència "Com pot influir la Reforma Horària en les empreses?" @Mas_Carandell @ReformaHoraria @RationalTime @UBFacEcoiEmpres

Conferència: 
Com pot influir la Reforma Horària en les empreses?

Dimecres, 9 Novembre 2016, 18h
Sala d'Actes de l'Antic Hospital de Reus - Carrer de Sant Joan, 27 (Reus)

Del 7 al 16 de novembre i sota el nom Reus, capital dels horaris, l'Ajuntament de Reus s'adhereix amb diverses accions, al procés participatiu de la Reforma Horària impulsat per la Secretaria de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya i la Iniciativa per a la Reforma Horària.

La sessió "Com pot influir la Reforma Horària en les empreses?" s'ofereix en el marc d'aquest esdeveniment. Serà presentada pel Regidor de Medi Ambient i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio i anirà a càrrec de Jordi Ojeda Rodríguez, doctor enginyer industrial. Professor de la Universitat de Barcelona i director de Rational Time.





sábado, 29 de octubre de 2016

"Cambio horario sin ventajas" entrevistado por @ToniMadridejos en @elperiodico

Con motivo del cambio de hora de verano me han entrevistado en ElPeriodico, os dejo el link al artículo y el texto de la notícia:

Cambio horario sin ventajas

Las ventajas económicas que impulsaron la reforma en 1974 se han diluido

Cada hogar español logra una ganancia media de seis euros anuales en iluminación

Viernes, 28 de octubre del 2016 - 17:31 CEST

El 13 de abril de 1974, coincidiendo con la primera gran crisis del petróleo, España y otros países europeos decidieron instaurar un horario de verano -adelantar los relojes una hora- amparándose en argumentos de ahorro energético. El razonamiento era muy claro: tener horas de sol cuando la gente todavía está durmiendo es un desperdicio de luz natural. Lo ideal es que amanezca un poco después, justo cuando la gente se levanta, y luego alargar el horario diurno por la tarde, lo que incentiva la actividad comercial y evita que las luces estén encendidas tantas horas.


En la Unión Europea, el horario de verano es obligatorio desde 1981 y, además, se aplica de forma simultánea en todos los países desde 1996, con independencia de su huso horario. En cierta manera, pues, los países europeos regresan este fin de semana al horario estándar: cuando el reloj marque las tres de la madrugada del domingo, las manecillas se deberán atrasar una hora y colocarlas a las dos.
Sin embargo, el argumento que impulsó el cambio en 1974 ya no es tan robusto. Como explica el Institut Català de l'Energia (Icaen), el ahorro en iluminación doméstica, que es en principio el sector más beneficiado por el horario de verano, se estima en un máximo del 10%. Si además se tiene en cuenta que la iluminación representa el 6% del consumo de los hogares y que los hogares gastan el 15% de la electricidad, "el ahorro total de electricidad se limita al uno por mil", ilustra Juanjo Escobar, jefe de la División de Gestión Energética del Icaen. En el resto de los sectores, buena parte de lo que se gana por la tarde se pierde por la mañana.

El ahorro doméstico en iluminación supone el uno por mil del gasto eléctrico total

Escobar explica que el ahorro se ha reducido en los últimos años. "La sustitución de las bombillas de incandescencia por bombillas de bajo consumo ha reducido notablemente el consumo doméstico hasta el punto de que el gasto en iluminación supone el 6% de la factura, frente al 12% del 2002", dice. En cambio, ha aumentado el vinculado a aire acondicionado, ordenadores y otros pequeños electrodomésticos. En Catalunya, el ahorro anual en iluminación ha pasado de 35-40 millones a solo 15 millones.

Según datos el Instituto para la Diversificacion y Ahorro de la Energía (IDAE), dependiente del Ministerio de Industria, el ahorro medio para un hogar español es de seis euros, lejos de los 10 de hace unos años. "Este escaso ahorro no justifica el cambio", insiste Jordi Ojeda, profesor de Economía de la Universitat de Barcelona y miembro del consejo asesor del Parlament de Catalunya sobre la reforma horaria. "Quizá en 1974 sí lo estuvo, pero ahora no".


Escobar advierte, en cualquier caso, de que el cálculo del ahorro por sectores es sumamente complejo y se basa en modelizaciones. El especialista del Icaen considera en este sentido que el ahorro es escaso en sectores como la industria, que funcionan con independencia de la luz, o las grandes superficies comerciales, algunas sin apenas ventanas y "que tienen las bombillas encendidas todo el día", afirma.

IR AL COLEGIO A OSCURAS

Si se decidiera mantener el horario de verano todo el año, como propone una iniciativa en las islas Baleares y otra similar en la Comunidad Valenciana, eso supondría que en vez de amanecer en invierno a las 8.00, lo haría a las 9.00, según un posible ejemplo en Barcelona. Y en vez de anochecer a las 17.30, lo haría a las 18.30. Parece evidente que todo ello puede beneficiar al sector del ocio y la restauración en horario vespertino, pero al mismo tiempo la gran mayoría de los trabajadores se levantarían sin luz y los colegios abrirían a oscuras.

Japón, Rusia o China, entre otros países, mantienen el mismo horario todo el año

Como mínimo, cambiar el horario tiene un innegable "efecto de concienciación", dice Escobar, puesto que sirve para que los consumidores recuerden dos veces al año la importancia de ahorrar electricidad.
Frente a las discutidas ventajas, el cambio horario tiene diversos inconvenientes al margen del conocido desarreglo que sufre el cuerpo humano, especialmente en el caso de niños y ancianos, y que se caracteriza por los problemas de sueño y de percepción del tiempo que se pueden prolongar algunos días. Modificar las agujas del reloj requiere una sincronización adicional de los vuelos y los viajes de tren, por ejemplo, además de ajustar equipos médicos, maquinaria programada y registros de todo tipo.

Lógicamente, el cambio horario solo tiene sentido en los países en los que la duración del día y la noche varía mucho entre los dos solsticios. Aun así, algunos países en los que se aplicó la medida, la eliminaron con posterioridad, como Japón, Rusia, China y Turquía. El debate en Europa está servido. En Alemania, la Unión Cristianodemócrata (CDU) de la cancillera Angela Merkel incluyó en su último programa electoral una propuesta para suprimir el horario de verano, aunque cualquier decisión "se deberá tomar por consenso en el ámbito europeo", insiste Ojeda. "O lo hacemos todos o ninguno", añade el profesor de la UB.

De hecho, sería más fácil que España adoptara el huso horario de Gran Bretaña, Irlanda y Portugal, tal y como reclaman algunas asociaciones, que dejar unilateralmente de aplicar el horario de verano o de invierno, que forma parte de una directiva comunitaria. "Lo de Baleares no tiene ningún sentido. Otra cosa sería plantear un cambio de huso, pero aun así tengo mis dudas de que ello ayudara a mejorar la conciliación laboral. Es necesario un cambio social", concluye Ojeda.



"Trastorn horari, estalvi mínim" entrevistat per @ToniMadridejos en @elperiodico_cat

Amb motiu del canvi d'hora d'estiu a hivern m'han entrevistat a ElPeriodico, us deixo el link a l'article i el text de la notícia:
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/canvi-horari-estalvi-petit-5594087

Trastorn horari, estalvi mínim

Els avantatges econòmics que van impulsar la reforma el 1974 s'han diluït

Cada casa a Espanya aconsegueix un guany mitjà de sis euros anuals en il·luminació


Divendres, 28 d'octubre del 2016 - 17:31 CEST

El 13 d’abril del 1974, coincidint amb la primera gran crisi del petroli, Espanya i altres països europeus van decidir instaurar un horari d’estiu –avançar els rellotges una hora– emparant-se en arguments d’estalvi. El raonament era molt clar: tenir hores de sol quan la gent encara està dormint és un malbaratament de llum natural. L’ideal és que surti el sol una mica més tard, just quan la gent es lleva, i després allargar l’horari diürn a la tarda, cosa que incentiva l’activitat comercial i evita que els llums estiguin encesos tantes hores.
A la Unió Europea, l’horari d’estiu és obligatori des del 1981 i, a més, s’aplica de forma simultània en tots els països des del 1996, amb independència del seu fus horari. En certa manera, doncs, els països europeus tornen aquest cap de setmana a l’horari estàndard: quan el rellotge marqui les tres de la matinada de diumenge, les agulles s’hauran d’endarrerir una hora i col·locar-les a les dues.

No obstant, aquest argument que va impulsar el canvi el 1974 ja no és tan robust. Com explica l’Institut Català de l’Energia (Icaen), l’estalvi en il·luminació domèstica, que en principi és el sector més beneficiat per l’horari d’estiu, s’estima en un màxim del 10%. Si a més es té en compte que la il·luminació representa el 6% del consum de les llars i que les llars gasten el 15% de l’electricitat, «l’estalvi total d’electricitat es limita a l’un per mil», il·lustra Juanjo Escobar, cap de la Divisió de Gestió Energètica de l’Icaen. A la resta dels sectors, bona part del que es guanya a la tarda es perd al matí.

L'estalvi domèstic en il·luminació suposa l'u per mil de la despesa elèctrica total

Escobar explica que l’estalvi s’ha reduït en aquests últims anys. «La substitució de les bombetes d’incandescència ha reduït notablement el consum domèstic fins al punt que la despesa en il·luminació suposa el 6% de la factura, davant del 12% del 2002», diu. En canvi, ha augmentat la vinculada a l’aire condicionat, ordinadors i altres petits electrodomèstics. A Catalunya, l’estalvi anual en il·luminació ha passat de 35 o 40 milions a només de 15 milions.

Segons dades de l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia (IDAE), dependent del Ministeri d’Indústria, l’estalvi mitjà per a una llar espanyola és de sis euros, lluny dels 10 de fa uns anys. «Aquest escàs estalvi no justifica el canvi», insisteix Jordi Ojeda, professor d’Economia de la Universitat de Barcelona i membre del consell assessor del Parlament de Catalunya sobre la reforma horària. «Potser el 1974 sí que ho estava, però ara no».

El Japó, Rússia o la Xina, entre altres països, mantenen el mateix horari tot l'any

Si es decidís mantenir l’horari d’estiu tot l’any, com proposa una iniciativa a les illes Balears i una altra similar al País Valencià, això suposaria que en lloc de sortir el sol a l’hivern a les 8.00, ho faria a les 9.00, segons un possible exemple a Barcelona. I en lloc de fer-se fosc a les 17.30, ho faria a les 18.30. Sembla evident que tot plegat pot beneficiar el sector de l’oci i la restauració en horari de capvespre, però al mateix temps la gran majoria dels treballadors es llevarien sense llum i els col·legis obririen les portes a les fosques.

Davant dels discutits avantatges, el canvi horari té diversos inconvenients al marge del conegut desordre que pateix el cos humà, especialment en el cas de nens i gent gran, i que es caracteritza pels problemes de son i de percepció del temps que es poden prolongar uns quants dies. Modificar les agulles del rellotge requereix una sincronització addicional dels vols i els viatges de tren, per exemple, a més d’ajustar equips mèdics, maquinària programada i registres de tot tipus.

Lògicament, el canvi només té sentit als països on la durada del dia i la nit varia molt entre els dos solsticis. Tot i així, alguns països en els quals es va aplicar la mesura la van eliminar posteriorment, com és el cas del Japó, Rússia i la Xina. El debat a Europa està servit. A Alemanya, la cancellera Merkel va incloure en el seu últim programa electoral una proposta per suprimir l’horari d’estiu, encara que qualsevol decisió «s’haurà de prendre per consens en l’àmbit europeu», insisteix Ojeda. «O ho fem tots o cap», afegeix el professor.

De fet, seria més fàcil que Espanya adoptés el fus horari de la Gran Bretanya, Irlanda i Portugal, tal com reclamen algunes associacions, que deixar unilateralment d’aplicar l’horari d’estiu o d’hivern, que forma part d’una directiva comunitària. «La iniciativa de les Balears no té cap sentit. Una altra cosa diferent seria plantejar un canvi de fus, però tot i així tinc els meus dubtes que això ajudés a millorar la conciliació laboral. És necessari un canvi social», va assegurar Ojeda.



"El govern defensa el canvi d’horari i els experts el qüestionen" entrevistat a @btvnoticies

Amb motiu del canvi d'hora d'estiu a hivern m'han entrevistat a BTV Noticies, us deixo el link i el vídeo i text de la notícia:

El govern defensa el canvi d’horari i els experts el qüestionen

Actualitzat el 27.10.2016 a les 22:25

El govern català defensa el canvi d'horari que tindrà lloc la matinada de diumenge perquè assegura que suposa un estalvi energètic. Tot i que la modificació la regula una directiva europea, que per ara s'ha de complir, cada vegada hi ha més veus que qüestionen aquesta mesura.


El principal motiu del canvi d’horari és l’estalvi energètic. Però els contraris a aquesta mesura asseguren que el benefici és baix. Diuen que és complicat de defensar perquè les empreses i comerços treballen les mateixes hores, per tant, no disminueix el seu consum. Tampoc no es nota massa a les llars: actualment en un habitatge el consum més important està a la nevera, la rentadora o el televisor, i “no està clar que amb el canvi d’horari aquest consum disminueixi, no té cap sentit”, segons Jordi Ojeda, professor de la Universitat de Barcelona, que també detalla que en una casa els llums que s’encenen i s’apaguen durant el dia en una casa “són cada cop més de baix consum i, per tant, l’impacte realment és molt baix”.
En xifres, durant els set mesos d’horari d’estiu d’aquest any s’ha produït a Catalunya un estalvi de 15 milions d’euros que es tradueix entre cinc i sis euros per família l’any. Segons el cap de la Divisió de Gestió Energètica de l’Institut Català de l’Energia, Junajo Escobar, si que es tracta d’un “estalvi petit o moderat” però, el canvi d’hora, explica, que s’aplica per un altre motiu: per conscienciar els ciutadans d’una bona gestió de l’energia, i per altra banda, és una obligació aplicar aquesta mesura perquè respon a una directiva de la Comissió Europea. Una mesura que es revisa cada cinc anys, i de moment, el balanç ha estat sempre favorable a fer el canvi d’horari, però cada vegada ho és menys. El 2017toca fer anàlisi i caldrà veure si es manté.

De moment, la nit de dissabte a diumenge guanyarem una hora i, segons els especialistes, aquest horari d’hivern s’hauria de mantenir tot l’any. Un dels metges especialistes en trastorns del son de la Clínica Estivill, Javier Albares, s’hauria de mantenir l’horari de tardor i a l’estiu no canviar-lo. També explica que a Catalunya es tendeix a dormir poc i aquests canvis d’horaris contribueixen que es dormi una hora menys de mitjana que a la resta de països europeus i això comporta conseqüències, com ara menys creativitat, difícil concentració per fer les coses, tendència a patir infeccions i problemes cardiovasculars. El que recomana és dormir les hores que toquen segons l’edat, en el cas dels nens és d’unes 10 hores, en adolescents nou i adults vuit, i recalca que la son no es recupera i que cal dormir aquestes hores cada dia.



martes, 25 de octubre de 2016

Inauguración del Máster en Dirección de Operaciones, Logística y Producción de la Universitat de Barcelona

Hoy lunes 24 de octubre de 2016 se ha inaugurado el Máster en Dirección de Operaciones, Logística y Producción con titulación propia de la Universitat de Barcelona. En el acto han intervenido:

- Javier Silva, alcalde de Polinyà que ha inaugurado oficialmente el máster.
- Ana Lauroba, directora del Departament d'Empresa de la UB.
- Diego Hernández, director de planta de SMP-Polinyà y padrino de la primera promoción.
- y Jordi Ojeda, director del Máster.

Diego Hernández, padrino de la primera promoción, ha realizado la lección inaugural con el título:

"Retos de las operaciones en el sector de la automoción. El caso de SMP-Polinyà"

En la conferencia el ponente ha realizado una presentación del grupo SMP en general y la fábrica de SMP-Polinyà en particular, una empresa que facturó en el útlimo ejercicio fiscal 89,8 millones de euros, con 411 personas en plantilla. Empresa transformadora de plástico para el sector auxiliar del automóvil, en concreto parachoques delatero y trasero, el interior del coche y el interior de las puertas. Actualmente trabajando para el Seat Ibiza, Seat Leon y el Audi Q3 y preparándose para el Audi A1 del 2018.

Ha realizado una visión del sector haciendo hincapié en qué es lo que necesitan realizar las empresas, que es lo que tienen actualmente, cuáles son las incertidumbres y qué debemos hacer según su criterio. Ha acabado insistiendo en la necesidad de mejorar la competitividad y aumentar la cooperación como factores fundamentales de supervivencia. 

Por último, ha defendido la importancia de crear un ambiente de trabajo que permita que el personal se sienta feliz y contribuya a mejorar la productividad. Una persona feliz es más creativa, tiene mejor salud, menos accidentes, trabaja mejor en equipo, está motivado y es más optimista, comete menos errores y es un mejor discípulo. 

Os dejo a continuación con alguna de las imágenes de la inauguración:










jueves, 29 de septiembre de 2016

Polinyà acollirà a partir d'aquest octubre un màster de la UB en Direcció d'Operacions, Logística i Producció


Os poso a continuació la notícia de l'ACN (Agència Catalana de Notícies) de la roda de premsa celebrada a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental amb motiu del nou màster de la Universitat de Barcelona, el Màster en Direcció d'Operacions, Logística i Producció.

Polinyà acollirà a partir d'aquest octubre un màster de la UB en Direcció d'Operacions, Logística i Producció


ACN Polinyà.-El centre de serveis per a les empreses Can Gavarra de Polinyà (Vallès Occidental) és el lloc escollit per la Universitat de Barcelona per impartir la primera edició del màster en 'Direcció d'Operacions: Logística i Producció'. El màster comença el 24 d'octubre i acaba el setembre del 2017. Compta amb 24 places i de moment ja s'hi han inscrit unes 12 persones. Està dirigit a professionals que treballin en empreses de la zona, però també a llicenciats o diplomats, enginyers tècnics o superiors. "Volem formar els directius del futur", ha dit el director del màster Jordi Ojeda durant la roda de premsa de presentació, que s'ha fet al Consell Comarcal del Vallès Occidental.

La UB "surt" de Barcelona i ubica aquest màster a Polinyà pel "talent" "l'esperit innovador" i el perfil de les empreses que hi ha a la comarca Vallès, segons han explicat a la roda de premsa. Els alumnes hi podran anar caminant, ha puntualitzat Jordi Ojeda. "És un màster que apropa el coneixement a les empreses del territori i facilita que els treballadors hi puguin participar sense necessitat de desplaçar-se a Barcelona", ha afegit l'alcalde de Polinyà, Javi Silva. El curs té "tres grans potes": "la recerca, els projectes a mida de les empreses i la formació", ha indicat Ojeda. 

L'objectiu és aprofitar "els casos reals de les empreses" i crear una sinergia amb els polígons. "És una oportunitat per formar gent jove i col·locar-la a les empreses del territori", segons Ojeda. "La borsa de treball i les pràctiques són un element clau", ha afegit. El perfil "Volem formar els directius del futur (...) en 5 anys haurem format 100 persones al territori", ha indicat el director. El màster està dirigit a professionals que participin a la cadena d'operacions de les empreses, però també a llicenciats, diplomats o enginyers. També hi ha beques per a persones que estan a l'atur. El cost és de 9.000 euros, que en el cas dels 12 inscrits han estat pagats per les empreses dels treballadors. El màster s'imparteix dilluns, dimecres i dijous de 18 hores a 21 hores, per facilitar que els treballadors surtin de la feina i hi puguin anar. El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha explicat que aquest màster s'adiu amb el territori per "la tradició i la història industrial" del Vallès. J

Links a alguns mitjans on s'ha publicat la notícia:

http://www.ccma.cat/324/polinya-acollira-a-partir-daquest-octubre-un-master-de-la-ub-en-direccio-doperacions-logistica-i-produccio/noticia/2749086/

http://www.lavanguardia.com/local/sabadell/20160915/41326375236/polinya-acollira-a-partir-daquest-octubre-un-master-de-la-ub-en-direccio-doperacions-logistica-i-produccio.html

http://www.vilaweb.cat/noticies/polinya-acollira-a-partir-daquest-octubre-un-master-de-la-ub-en-direccio-doperacions-logistica-i-produccio/

http://www.aldia.cat/catalunya/territori/noticia-polinya-acollira-partir-daquest-octubre-master-ub-direccio-doperacions-logistica-produccio-20160915140346.html

http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/31665/la/ub/impartira/master/direccio/doperacions/valles/occidental.html#.V9-cZTU9oXg

http://www.elpuntavui.cat/ma/article/2-societat/16-educacio/1004796-la-ub-porta-al-valles-el-primer-master-en-direccio-doperacions-i-logistica.html

en castellà:
http://www.lavanguardia.com/local/terrassa/20160916/41362595829/polinya-master-ub-ub-en-direccion-de-operaciones-logistica-y-produccion.html


viernes, 16 de septiembre de 2016

La Universitat de Barcelona impartirà un màster en Direcció d'Operacions al Vallès Occidental


Us poso a continuació la nota de premsa del Consell Comarcal del Vallès Occidental. 

http://www.ccvoc.cat/actualitat/noticies/2016/09/16/la-universitat-de-barcelona-impartira-un-master-en-direccio-d-operacions-al-valles-occidental

La Universitat de Barcelona impartirà un màster en Direcció d'Operacions al Vallès Occidental

16/09/2016

L’objectiu és formar els treballadors del Vallès en matèria de logística i producció i, a llarg termini, convertir el territori en un pol d'atracció de coneixement i talent. S'impartirà al Centre d'Empreses de Can Gavarra de Polinyà i encara hi ha places disponibles. Compta amb el suport del Consell Comarcal.

Can  Gavarra, el centre de serveis per a les empreses i els emprenedors de Polinyà,  és  el lloc  escollit per la Universitat de Barcelona per a impartir la primera edició del màster en Direcció d'Operacions: Logística i Producció. El màster, que és el resultat d’un conveni entre la UB i l’Ajuntament de Polinyà, està organitzat per LOGINCAT,  el  centre  de  Desenvolupament  i d'Innovació  Logística  de  Catalunya  creat  el  2014  per l'Ajuntament de  Polinyà. Compta, també, amb el  suport de l'Associació de municipis de la Riera de Caldes i el Consell Comarcal del Vallès Occidental. L'objectiu de fons del programa és convertir el territori en un pol d'atracció de coneixement i talent,així com potenciar els serveis de logística als polígons del territori.

La presentació del nou Màster a la seu del Consell Comarcal amb la participació de Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental; Javi Silva, alcalde de Polinyà; Laura Guitart, vicedegana de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB; Ana Lauroba,  directora del Departament d'Empresa de la UB i Jordi Ojeda, professor del Departament d'Empresa de la UB i director del Màster en Direcció d'Operacions, Logística i Producció. També hi han estat presents representants d’empreses que col·laboren amb el Màster.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, assegura que “la realització del màster Direcció d'Operacions, Logística i Producció 2016 a Polinyà és una mostra més de la importància de la comarca en l’activitat productiva de Catalunya i de  la importància de les administracions locals i del territori per a impulsar nous recursos i oferir noves oportunitats als seus ciutadans”.

L’alcalde de Polinyà, Javi Silva, afirma que “aquets màster compleix clarament amb els objectius de Logincat perquè apropa el coneixement a les empreses del territori i facilita que els seus treballadors hi puguin participar sense necessitat de desplaçar-se a Barcelona, amb els problemes de mobilitat i despesa de temps que comportaria per als treballadors del Vallès”. “És una iniciativa molt interessant perquè pot convertir el territori en un pol d’atracció de coneixement i talent i potenciarà els serveis de logística als polígons del territori”, assegura Silva.

Des de la UB s’ha agraït el treball fet per Polinyà i el Consell Comarcal per fer possible el Màster i la vicedegana de la Facultat d’Economia i Empresa, Laura Guitart, ha explicat que “és important que la universitat surti de les aules i s’apropi a les empreses. Al Vallès Occidental tenim moltes empreses potents: aquest territori ja té molt talent, esperit emprenedor i esperit innovador”.

Un màster adreçat a professionals de l'àmbit industrial, el sector serveis i l'administració

El màster està dirigit tant a professionals que participin en el procés de gestió de la cadena d'operacions de l'empresa industrial (planificació, logística, compres, producció, I+D, qualitat, etc) com a llicenciats o diplomats, enginyers tècnics o superiors.  De fet, tal com explica el seu director, Jordi Ojeda, “ens dirigim a dos perfils: joves recent titulats de la universitat o gent amb titulació o sense que tinguin una experiència en la cadena d’operacions d’una empresa”. Es compta amb un total de 24 places per a alumnes, de les quals se n’han cobert la meitat fins al moment.

El programa de continguts  està pensat per a professionals de diferents sectors d'activitat, tant  de caràcter industrial com del sector serveis o de l'administració. En aquest sentit, el màster té la finalitat de capacitar els professionals de la gestió d’operacions per a implantar, desenvolupar i dirigir  aquesta àrea funcional de forma integrada amb logística i producció.

El director del Màster és Jordi Ojeda, responsable de l'àmbit de formació i de recerca de LOGINCAT, doctor enginyer industrial, professor de la Universitat de Barcelona i amb una dilatada experiència en projectes industrials. A més, la primera promoció estarà apadrinada per Diego Hernández, director de planta i d’operacions de SMP Polinyà i SMP Castellbisbal.

Està previst que el màster comenci el 24 d'octubre amb una conferència inaugural titulada “Nous reptes de les operacions al sector auxiliar de l'automoció. El cas de SMP-Polinyà”, a càrrec de Diego Hernández. La sessió serà oberta a tothom que hi vulgui assistir. Abans, qui ho vulgui, pot assistir a alguna de les sessions informatives programades per als dies 12 i 26 de setembre; només cal confirmar l'assistència al correu formacio@login.cat. Per a més informació sobre els continguts del màster podeu visitar la pàgina www.login.cat/formacio.




lunes, 12 de septiembre de 2016

Breu presentació "La gestió flexible dels horaris com a impulsor d’igualtat" @ReformaHoraria


Recupero el vídeo de la meva compareixença a la Comissió d’Igualtat del Parlament de Catalunya, celebrada el dijous 26 de març de 2015.

A petició dels grups parlamentaris vaig fer una intervenció a la Comissió d’Igualtat del Parlament de Catalunya per a donar rellevància de la importància de la gestió flexible dels horaris com a impulsor d’igualtat a la societat. 

El vídeo està format per 10 min de la meva intervenció, a continuació les preguntes de tots els grups parlamentaris i la meva resposta a totes les preguntes a la vegada, amb una intervenció final de 5 minuts, seguint el reglament del parlament. Els diputats que fan a les preguntes són els següents:

- I. Sra. Rosa Amorós i Capdevila | Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya
- I. Sra. Montserrat Capdevila Tatché  | Grup Parlamentari Socialista
- I. Sr. Sergio Santamaría Santigosa  | Grup Parlamentari del Partit Popular de Catalunya
- I. Sra. Marta Ribas Frías | Grup Parlamentari d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa
- I. Sra. Inés Arrimadas García  | Grup Parlamentari de Ciutadans
- I. Sra. Violant Cervera i Gòdia  | Grup Parlamentari de Convergència i Unió

Vídeo de 26 minuts en català. Dijous 26 de març de 2015, 13h, en seu del Parlament de Catalunya. Podeu descarregar el vídeo aquí o veure el vídeo a continuació: 


domingo, 21 de agosto de 2016

Como colocar las cámaras en el Estadi Olimpic en 1992 #JJOOBarcelona

Coincidiendo con la clausura de los Juegos Olímpicos de Río de Janeiro 2016 recupero mi primer artículo que se publicó en prensa en octubre de 1990, en concreto en el suplemento de Ciencia y Tecnología de los sábados en La Vanguardia.

El artículo y la foto en realidad es del mes de junio del mismo año, y corresponde a la presentación final del proyecto académico que realizamos seis alumnos durante todo el año. Si leéis el artículo veréis que realizamos el diseño en tres dimensiones del Estadi Olímpic meses antes de que se acabara la obra (el artículo se publicó después del verano en que se inauguró, nosotros empezamos el proyecto en septiembre de 1989), y sirvió para poder ayudar a los realizadores de televisión a ser innovadores en la forma de retransmitir, donde colocar las cámaras, etc. 

Fuimos los primeros en el mundo en simular como se vería la carrera de 100 metros con una cámara moviéndose en paralelo a los corredores. También sirvió para realizar modificaciones en los planos de la obra del Estadi, ya que quedaron evidentes algunos errores, como no prever la situación de las cámaras para diferentes pruebas, etc. A la presentación final del proyecto en la sala de actos de la Escuela de Ingeniería Industrial de Barcelona, además de profesores y alumnos de la escuela, asistieron periodistas, miembros del COOB y de TVE, entre ellos Javier Montemayor que acabaría siendo el realizador de las ceremonias de inauguración y clausura de los Juegos Olímpicos Barcelona'92.

Antes de empezar el proyecto yo era becario del grupo de Ingeniería gráfica del departamento de Informática de la UPC, y eso facilitó el acceso a ordenadores potentes, eso sí, muchas veces en horario nocturno y fines de semana. Fue mi primer gran proyecto y con gran proyección mediática, nos permitió ganar algo de dinero y encontrar un buen trabajo una vez acabada la carrera de ingeniería industrial.

También fue la primera vez de algo que he vivido muchas veces después hasta ahora: de como la universidad te pone todas las pegas del mundo para ayudar a desarrollar una nueva idea y cuando lo consigues, la misma universidad se vuelve loca presumiendo de tu trabajo... parece que el tiempo no haya pasado veintiséis años después.

Podéis descargar el fichero en pdf del artículo aquí y el fichero con el detalle del texto aquí para facilitar la lectura del artículo.





lunes, 4 de julio de 2016

Cursos d'estiu a LOGINCAT i informació del Màster en Direcció d'Operacions: Logística i Producció

Programació cursos d'estiu a LOGINCAT i informació de les properes sessions informatives del Màster en Direcció d'Operacions: Logística i Producció amb titulació de la Universitat de Barcelona. Teniu el catàleg dels cursos d'estiu en pdf aquí i tota la informació detallada dels cursos aquí.







martes, 14 de junio de 2016

Xerrada "Reptes i oportunitats de la @ReformaHorària a Catalunya" organitza @AjPolinya amb @javisilvap

Dijous, 16 de juny
Conferència de Jordi Ojeda a Polinyà

"Reptes i oportunitats de la Reforma Horària a Catalunya"

Organitza: Ajuntament de Polinyà
Lloc: Sala Polivalent de El Roure, C/ Balmes 10, Polinyà, 18:30h-20:00h



viernes, 10 de junio de 2016

Selección de artículos y entrevistas sobre gestión racional del tiempo @ReformaHoraria #SetmanaDelsHoraris

Con motivo de la celebración de la III Setmana dels Horaris del 6 al 10 de junio, he tenido la oportunidad de realizar varios cursos, conferencias y entrevistas en diferentes lugares. Varias personas me han pedido más información sobre el tema así que he decidido preparar esta entrada del blog con una selección de artículos, libros y entrevistas en prensa. Solo pondré una selección reducida de lo que puede ser más interesante para un público generalista (no hay nada de matemáticas) y todo está accesible de forma gratuita.

Empecé a investigar en el tema de la organización flexible del tiempo de trabajo a mediados de los noventa, la tesis doctoral la realicé entre 1999 y 2003 (aunque por un tema personal la defendí en 2004, por cierto, el tema personal está ahora en el cole), la empresa Rational Time se creó en 2007, el proyecto Temps+Social lo puse en marcha por primera vez en 2009 y participé en la gestación de la Iniciativa per a la Reforma Horària durante todo el año 2013... y hasta ahora.

En 2010 fui el primero en acuñar el término Horarios 2.0, también en diseñar una de las primeras aplicaciones colaborativas en la nube para gestionar el horario, y el primero en utilizar el concepto de la pirámide del tiempo para explicar el carácter sistémico del tiempo.

Espero que os ayude esta recopilación, quedo a vuestra disposición para cualquier duda. Tenéis mi perfil de linkedin en https://es.linkedin.com/in/jordiojeda

SELECCIÓN DE ARTÍCULOS

Ojeda, J. (2016). Cinema per a una reforma horària. Revista El Cinèfil.cat. Publicat el 9 de juny de 2016.

Ojeda, J. (2016). ¿No dormir es un premio?. El Punt Avui. Publicado el 22 de abril de 2016.

Ojeda, J. (2016). No dormir és un premi?. El Punt Avui. Publicat el 22 de abril de 2016.

Ojeda, J. (2015). Racionalización del horario laboral. Revista Cataluña Económica, 529, p. 49-51.

Ojeda, J. (2014). ¿Por qué no tengo tiempo para nada?. El Periódico. Publicado el 23 de septiembre de 2014.

Ojeda, J. (2014). Per què no tinc temps per a res?. El Periódico. Publicat el 23 de setembre de 2014.

Ojeda, J. (2014). La gestió flexible dels horaris com a impulsor de competitivitat. Butlletí electrònic aeQual n.13 del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Publicat el 15 de setembre de 2014.

Ojeda, J. (2011). La gestió de l'horari en una PIME o com evitar els costos invisibles. Revista UEA Magazine, 24, pp 32-33.

Ojeda, J. (2011). La flexibilidad horaria como solución a la crisis. Semanari L'Econòmic. Publicado el 15 de enero de 2011.

Ojeda, J. (2011). La flexibilitat horària com a solució a la crisi. Semanari L'Econòmic. Publicat el 15 de enero de 2011.

Ojeda, J. (2010). HORARIOS 2.0: ADAPTARSE O PAGAR. Un nuevo paradigma en la gestión de los horarios laborales. Observatorio de Recursos Humanos y Relaciones Laborales, 52, pp 58-60.

Ojeda, J. (2010). Horarios 2.0: Un nuevo paradigma en la gestión de los horarios laborales. Revista tecnonews, publicado el 24 de noviembre de 2010.


LIBROS

Albert Corominas, Anna M. Coves, Amaia Lusa, Jordi Ojeda, Rafael Pastor (2009). Organització del temps de treball, competitivitat i qualitat de vida. Ajuntament de Barcelona (Colección Dosiers del tiempo, 7). (ISSN: 2013-4150, DL: B-17.377-2009, Páginas: 1-75).

Albert Corominas, Anna M. Coves, Amaia Lusa, Jordi Ojeda, Rafael Pastor (2009). Organización del tiempo de trabajo, competitividad y calidad de vida. Ajuntament de Barcelona (Colección Dosiers del tiempo, 7). (ISSN: 2013-4150, DL: B-17.377-2009, Páginas: 1-75).

Albert Corominas, Anna M. Coves, Amaia Lusa, Jordi Ojeda, Rafael Pastor (2009). Organisation of working time, competitivity and quality of life. Ajuntament de Barcelona (Colección Dosiers del tiempo, 7). (ISSN: 2013-4150, DL: B-17.377-2009, Páginas: 1-75). 


SELECCIÓN DE ENTREVISTAS EN PRENSA

"Som el país europeu que dorm menys". Revista Theknos, 191, edita Col·legi d'enginyers graduats i enginyers tècnics industrials de Barcelona. Entrevista publicada el març de 2015.

"Tendemos hacia horarios distintos para cada trabajador". Diario Levante - El Mercatil Valenciano. Entrevista publicada el 27 de marzo de 2011.

"Tendim a una societat amb horaris individualitzats per a cada treballador". Diari de Girona. Entrevista publicada el 12 de març de 2011.

"Gestionamos los horarios laborales como hace 50 años". Diari de Tarragona. Entrevista publicada el 25 d'octubre de 2010.

"Treballar més hores no vol dir ser més productiu" . El Periòdic d'Andorra. Entrevista publicada el 16 de juny de 2010.

"Trabajar más horas no quiere decir ser más productivo" . El Periòdic d'Andorra. Entrevista publicada el 16 de junio de 2010.





jueves, 9 de junio de 2016

Article "Cinema per a una @ReformaHoraria" a la revista @ElCinefilCat #SetmanaDelsHoraris

Cinema per a una reforma horària

Col·laboració a la nova revista virtual "El Cinèfil, la revista de cinema en xarxa i en català" (i gratuïta).

En aquest text associo pel·lícules que tenen relació amb alguns aspectes que estic explicant en diferents xerrades coincidint amb la Setmana dels Horaris, organitzat per la Iniciativa per a la Reforma Horària. A l'article en parlo sobre el fus horari, l'horari dels àpats, el presencialisme a la feina i la necessitat d'impulsar una nova cultura del temps.

Teniu l'article al següent enllaç:
http://elcinefil.cat/2016/06/08/cinema-per-a-una-reforma-horaria/

Us animo a que seguiu la revista a les xarxes socials:

twitter         https://twitter.com/ElCinefilCat
i facebook   https://www.facebook.com/elcinefil/
http://elcinefil.cat/


miércoles, 8 de junio de 2016

Recordatori "Reptes i oportunitats de la Reforma Horària a Catalunya" avui a #Matadepera @ReformaHoraria @ERCMatadepera

Avui a Matadepera dins de la III Setmana dels horaris, organitza ERC Matadepera

Dimecres, 8 de juny
Conferència de Jordi Ojeda a Matadepera

"Reptes i oportunitats de la Reforma Horària a Catalunya"

Lloc: Casal de Cultura de Matadepera, Matadepera, 19:30h-21:00h

us poso de nou l'entrevista realitzada la setmana passada a Matadepera Ràdio Notícies, podeu escoltar-la a continuació:


Idioma català, durada 23 minuts.
Dades del programa: dijous 2 de juny de 2016 de 20:35 a 21:00h. Dirigit i presentat per Albert Beorlegui.



martes, 7 de junio de 2016

Article "La gestió de l'horari flexible en una PIME" @UEAnoia @ReformaHoraria


Ahir dilluns 6 de juny vaig impartir la ponència "Com pot influir la reforma horària a les empreses" a Igualada, organitzada per la Comissió per a la Reforma Horària creada per la UEA i Igualada Comerç, en el marc de la Setmana dels Horaris a Catalunya. Durant l'acte van ser força interessants les intervencions dels assistents, en especial de les tres persones convidades al debat: en Toni Castillo, del comerç Tres Unces; en Xavier Carles, gerent de Grup Carles; i la Sònia Farran, de Kan Bakus.

Aprofito per a recuperar l'article que es va publicar en el número 24 (el maig de 2011) de la revista UEA Magazine de la Unió Empresarial de l'Anoia, l'article tenia el següent el títol, que malgrat el pas dels anys, contínua sent molt vigent:

“La gestió de l’horari flexible en una PIME 
o com evitar els costos invisibles”

Podeu llegir l'article en el següent enllaç.

Es pot referenciar l'article amb el següent text:

Ojeda, J. (2011). La gestió de l'horari en una PIME o com evitar els costos invisibles. Revista UEA Magazine, 24, pp 32-33.



viernes, 3 de junio de 2016

Inauguració de la #SetmanaDelsHoraris2016 @ReformaHoraria

Us deixo a continuació el comunicat del govern de la Generalitat extret d'aquest link.
Podeu veure el programa complet de la 3a Setmana dels Horaris aquí.

La Consellera Munté reafirma el "compromís" del Govern amb el procés d'implantació de la reforma horària per aconseguir uns horaris "més humans i més cívics"

A la reunió d'avui, s'ha formalitzat el relleu de Fabián Mohedano, que ha estat substituit per Esther Sánchez com a nova presidenta del consell.


  • Avui s’ha reunit el Consell Assessor per a la Reforma Horària, presidida per la Consellera de Presidència, i ha donat el tret de sortida a la “Setmana dels Horaris 2016” amb nombroses activitats per  “donar la màxima difusió a la reforma horària”.
  • El Consell també ha decidit posar en marxa les “taules quadrangulars”, un procés de concertació amb agents econòmics, socials, institucionals i experts del diferents sectors que hauran d’analitzar necessitats i mesures concretes a impulsar.

El Consell Assessor per a la Reforma Horària ha formalitzat avui el relleu de Fabián Mohedano per Esther Sánchez, al capdavant del Consell, en una reunió celebrada al Palau de la Generalitat i presidida per la Consellera de Presidència, Neus Munté. En el decurs de la sessió s’ha analitzat el treball que ha fet fins ara el Consell i també ha servit per donar el tret de sortida, per una banda, a la Setmana dels Horaris 2016, que se celebra del 6 al 10 de juny, amb activitats de tota mena i, per l’altra, al desenvolupament de la tercera fase del procés de reforma horària que s’ha de dur a terme al llarg d’aquest any.
 
La Consellera de Presidència ha volgut destacat la importància que té per al Govern aquest projecte de la Reforma Horària per “la necessitat de modificar uns horaris que s’han d’adaptar a les necessitats de les persones. Han de ser més humans i cívics”. És per això, que la consellera ha demanat la màxima implicació de tots els agents, tant econòmics com socials i institucionals en aquest gran projecte que ha de contribuir de forma important a millorar el benestar de la gent, augmentar la competitivitat de l’economia i generar una vida social de qualitat.
 
La Consellera de Presidència ha avançat que la aquesta tercera fase dels treballs compta amb “tres potes” prèvies a l’impuls final de la reforma: la llei de Reforma Horària, que s’haurà d’impulsar al Parlament de Catalunya; les “taules quadrangulars”, que serà un procés de concertació amb els agents socials, econòmics, institucionals i experts de 6 grans sectors que hauran d’analitzar necessitats i mesures concretes a impulsar; i, finalment, l’elaboració del Pacte Nacional per a la Reforma Horària.
 
Enguany la Setmana dels Horaris serà del 6 al 10 de juny, amb tot un seguit d’activitats destinades arreu del territori amb la voluntat de “continuar donant la màxima difusió al concepte de la reforma horària i les seves implicacions”, en paraules de Munté, i a donar a conèixer els avantatges econòmics, ambientals i socials de la reforma horària. La setmana començarà amb la presentació del “Diari de l’Iris. A 12 piulades de la Reforma Horària” i un dinar amb actors acceleradors a l’àmbit educatiu. I fins divendres 10, se succeiran per tot el país un seguit de jornades, cursos i conferències que tractaran temes com la influència de la reforma horària a les empreses, el desafiament dels Recursos Humans davant la reforma horària, o l’impacte d’aquesta en els comerços i els restaurants. A més, també s’ha programat la xerrada “Per què les dones volem la reforma horària?” i “Dorm bé, viuràs millor”, a càrrec del doctor Javier Albares, de la clínica del son del doctor Estivill. Durant tota la setmana, a més, la ciutat de Terrassa acollirà una exposició d’infografies i cartells de les propostes de la reforma horària.
 
Esther Sánchez, en la seva primera intervenció com a nova presidenta del Consell Assessor per a la Reforma Horària, ha afirmat assumir “amb molt de respecte” el càrrec que fins a dia d’avui ocupava Fabián Mohedano. Sánchez ha fet balanç de la primera fase de posada en marxa i sensibilització, i ha donat el tret de sortida a les activitats més imminents “on hem  de començar a fer les coses, executar-les des de diferents nivells i implicar a tothom”.
 
La presidenta del Consell també ha aprofitat per recordar que la voluntat d’aquesta iniciativa “és perquè la gent disposi de temps per exercir els drets que considerem pilars d’una societat democràtica i participativa”. “Només hi hem de guanyar”, ha assegurat.
 
El Consell Assessor va ser creat pel Govern el passat 14 de juliol per avançar en la implantació d’uns horaris més racionals i beneficiosos per als ciutadans, les empreses i les institucions. L’objectiu és contribuir de forma important a la millora del benestar de la població, augmentar la competitivitat de l’economia i generar una vida social de qualitat.
 
El Govern està compromès des del seu inici amb la “Iniciativa per a la Reforma Horària”, impulsada per la plataforma de la societat civil “Ara és l’Hora” que aposta per implantar un canvi en els horaris i la seva homologació amb la resta de països del nostre entorn. Aquest compromís es va concretar l’any 2014 en la creació d’un grup de treball interdepartamental i l’encàrrec  al Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) d’un dictamen de fonamentació sobre la transició cap a la reforma horària.


Entrevista a @MatadeperaRadio Noticies amb motiu de la #SetmanaDelsHoraris2016 @ReformaHoraria

Amb motiu de la xerrada que faré el proper dimecres 8 de juny a les 19:30h a Matadepera, l'Albert Beorlegui em va entrevistar a les notícies de MatadeperaRadio, podeu escoltar-la a continuació:


Idioma català, durada 23 minuts.

Dades del programa: dijous 2 de juny de 2016 de 20:35 a 21:00h. Dirigit i presentat per Albert Beorlegui.

A continuació la informació de la xerrada de la propera setmana:

19:30 Conferència sobre la reforma horària a Catalunya

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya ha organitzat per al proper dimecres 8 de juny a 2/4 de 8 del vespre i a la Sala d'Actes del Casal de Cultura, una conferència oberta a tothom amb el títol "Reptes i oportunitats de la reforma horària a Catalunya".

La reforma horària a Catalunya té un impacte sobre els horaris de la societat, els horaris laborals i la cultura de gestió horària de les persones. A la xerrada es presentaran els diferents aspectes que intervenen en el procés de tenir i gestionar uns horaris racionals.

Jordi Ojeda és professor del Departament d'Empresa de la Universitat de Barcelona, director de l'empresa Rational Time. És membre fundador de la iniciativa Reforma Horaria.




miércoles, 1 de junio de 2016

"Cap a un nou paradigma en la gestió dels horaris" @elmasnou_cat @ReformaHoraria

Dimarts, 7 de juny de 2016  -  18.30 h

Com gestionar eficientment els horaris laborals i guanyar en qualitat de vida i conciliació
Cap a un nou paradigma en la gestió dels horaris

Ponència de Jordi Ojeda amb motiu de la Setmana dels Horaris, organitzada per la Iniciativa Reforma Horària.

La reforma horària a catalunya té un impacte sobre els horaris de la societat, els horaris laborals i la cultura de gestió horària de les persones. A la xerrada es presentaran els diferents aspectes que intervenen en el procés de tenir i gestionar uns horaris racionals.

Jordi Ojeda és professor de la Universitat de Barcelona, director de l'empresa Rational Time. És membre fundador de la iniciativa Reforma Horaria.

Lloc: Biblioteca Pública Joan Coromines (sala polivalent)
Ho organitza: Ajuntament del Masnou
Tipus d'acte: Conferència
Dia i hora: Dimarts, 7 de juny de 18:30 a 20:00h

Més informació a la pàgina de l'Ajuntament del Masnou:



"Com pot influir la reforma horària a les empreses" dilluns a @UEAnoia @ReformaHoraria

UEA - Unió Empresarial de l'Anoia

La Comissió per a la Reforma Horària creada per la UEA i Igualada Comerç, organitzen en el marc de la Setmana dels Horaris a Catalunya (del 6 al 10 de juny), la ponència:

"Com pot influir la reforma horària a les empreses"

Anirà a càrrec de Jordi Ojeda, membre de la Iniciativa per a la Reforma Horària i expert en la racionalització del temps. Director de Rational Time.

Després s'obrirà un debat on, a més del públic assistent, hi participarà:

- Toni Castillo, del comerç Tres Unces
- Xavier Carles, gerent de Grup Carles
- Sonia Farran, de Kan Bakus

  • Dia:    dilluns 6 de juny
  • Hora:  de 17h a 18:30h
  • Lloc:   Biblioteca Central d'Igualada
Més informació a la web:
http://www.uea.cat/articles-mostra-2983-cat-conferyncia_i_debat_sobre_com_pot_influir_la_reforma_horyria_a_les_empreses.htm