miércoles, 7 de marzo de 2012

“Temps de canviar” guanya el XXVI Premi 8 de març - Maria Aurèlia Capmany - Ajuntament de Barcelona

El projecte “Temps de canviar” ha estat el guanyador del XXVI Premi 8 de març  Maria Aurèlia Capmany de l’Ajuntament de Barcelona, que enguany ha versat sobre la coresponsabilitat. L’acte de lliurament del premi ha tingut lloc dimecres 7 de març, al Saló de Cent de l’ajuntament, presidit per Francina Vila i Valls, Regidora de Dona i Drets Civils.

Temps de canviar” està integrat per Jordi Ojeda, Elena Sintes i Jordi Romero. El nom del títol és una invitació a canviar i fa referència al model sistèmic del temps en la nostra societat, destacant la importància del temps de treball en l'organització de la vida social en general i en la vida de les persones en particular, i té com a subtítol “Flexibilitat a les empreses, conciliació a les persones i coresponsabilitat a la llar”. El projecte "Temps de canviar" està concebut com un projecte de divulgació i sensibilització dels avantatges d'una gestió flexible del temps de treball, a nivell empresarial i personal. Es divulgaran les diferents solucions de gestió flexible i individualitzada de l'horari i el calendari laboral del personal i es presentaran diferents casos per facilitar la comprensió i l'impacte de la seva aplicació. Amb la gestió individualitzada de la flexibilitat es donen les bases per facilitar una gestió racional del temps que contribueixi a augmentar la nostra capacitat de conciliar i d'actuar de forma coresponsable.

Jordi Ojeda és doctor enginyer industrial, professor associat del departament d’organització d’empreses de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i soci fundador de l’empresa Rational Time, especialitzada en l’organització flexible del temps de treball, àmbit on va desenvolupar la seva tesi doctoral (1999-2004), i en el que ha realitzat també activitats de formació, consultoria i recerca a empreses i organitzacions de diferents sectors.

Elena Sintes és Doctora en Sociologia i Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Ha treballat com a investigadora a la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona, i ha estat responsable de recerca de la Direcció d’Usos del Temps de l’Ajuntament de Barcelona. Actualment és directora de projectes de Rational Time. Especialista en l’anàlisi de les condicions de vida de la població i els usos socials del temps.

Jordi Romero és dissenyador a l’àmbit de la comunicació visual des de l’any 1986. A realitzat diversos projectes amb entitats com la Generalitat de Catalunya, El Terrat de Produccions, Els Joglars, Els Pets, el Museu Nacional d’Art de Catalunya o l’Editorial Planeta.


No hay comentarios:

Publicar un comentario